Написано от Админ на .

  Общински съвет – Главиница проведе Тържествено заседание на 22.10.2020г.

  То е посветено на предстоящия празник на града – 26 октомври – Димитровден. След химна на Република България и Европейския химн „Ода на радостта“, в залата бе посрещнато знамето на Община Главиница.

  Председателят на Общински съвет Месут Алиш представи дневния ред на сесията. В тържествената част бяха връчени почетни отличия, утвърдени с решения на местния парламент. Със званието „Почетен гражданин на община Главиница“ посмъртно бе удостоен Джеват Яшар – за изключителен принос и заслуги за развитието и популяризирането на Общината.

С едноминутно мълчание бе почетена паметта му. Джеват Яшар е бил два мандата Кмет на община Главиница – от 1995г. до 2003г. В биографията му още е записано – народен представител в 39 –то Народно събрание, в по-късен период – служител в Областна администрация Силистра и в Общинска администрация Главиница, общински съветник в Общински съвет – Главиница (в мандат 2007-2011г.). Той е бил зам.-председател на Управителния съвет на НСРОБ (1999-2003г.), председател на Сдружение „Толерантност“ – една от значимите обществените организации в България, основана с негово участие през м.юни 2001г. Носител на награди от различни форуми и поводи, вкл. Званието „Кмет на община“, за принос на местното самоуправление, дадена му в САЩ и др.

arrow1 pdf

Печат